Рецептата днес: Крем супа от карфиол и сирене

Рецептата днес: Крем супа от карфиол и сирене

Необходими продукти:

  • 700 мл пилешки бульон
  • 500 мл мляко
  • 200 г настъргана гауда
  • 45 г масло
  • 20 г брашно
  • 1 малка глава карфиол
  • 1 морков
  • 1 пръчка целина
  • сол и черен пипер по желание

Начин на приготвяне:

Измийте карфиола и го нарежете на по-дребни цветчета. Сложете да се готви в тенджера с пилешки бульон, парченца морков и целина. Варете зеленчуците около 12-15 минути на умерена температура, докато омекнат.

Разтопете маслото в голям тиган и добавете брашно, сол и черен пипер по желание. Смесете всичко заедно.

Постепенно се налива топлото мляко.

Разбъркайте сместа с пасатор, докато се отървете от всички възможни бучки и сосът се сгъсти. Ще ви отнеме около две минути. Добавете настърганото сирене към брашнената смес. Разбъркайте добре и оставете сиренето да се разтопи.

Изсипете получената смес в сварената супа с карфиол.

Поднесете супата топла с филийка хляб. По желание можете да добавите и малко чили на прах, пише zadovoljna.dnevnik.hr, цитиран от vesti.bg.