Необходими продукти:
- 500 г свински ребра
- 500 г кисело зеле
- 2 глави лук
- 600 г картофи
- 2 бр. морков
- 2 стръка копър
- 2 бр. дафинов лист
- 2 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Ребрата се сваряват в 3 л вода с 1 ч. л. сол и дафиновите листа. Изваждат се и се нарязват на едро.
Лукът се нарязва на полумесеци, зелето – на тънки ленти, а морковите – на ивици с белачка. Зеленчуците се запържват в олиото и се изсипват в супата. Прибавят се и нарязаните на кубчета картофи.
Месото се връща обратно в тенджерата. Вари се, докато зеленчуците омекнат. Супата се овкусява със сол, черен пипер и наситнен копър и се сервира, пише Actualno.com.