„Републиканецът“ Цветанов дезертира от политиката, завъртя нов бизнес

Цветан Цветанов дезертира от политиката и се захвана с нов частен бизнес. Отцепникът от ГЕРБ обяви, че партията му „Републиканци за България“ няма да се явява на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Очевидно заради „мижавия интерес“ и малкото електорат, който политическата формация има, бившият вътрешен министър е решил да се ориентира в друга посока и вече се е преквалифицирал на бизнесмен.

Фирмата на Цветанов, регистрирана преди няколко месеца в София, се казва „Хедконсултинг“ ООД. Любопитна подробност е, че адресът ѝ се води на ул. „Латинка“ 8 в столичния квартал „Изток“, където е и скъпарският мезонет на политика, който всъщност преди близо 3 години разпали сагата „Апартаментгейт“. В огромното жилище явно бившият втори в ГЕРБ е намерил и място за офис, от който да ръководи бизнес делата си. Фирмата му се занимава с консултантски услуги в сферата на сигурността, киберсигурността, човешките ресурси, както и всяка друга дейност, незабранена от закона, вижда се от справка в Търговския регистър. Капиталът, с който я е регистрирал, е от едва 1000 лева. Цветанов е единствен собственик на дружеството и съдружници в него няма.

Откакто е извън активната политика, „републиканецът“ се е отдал основно на семейството си. В луксозното си жилище той продължава да живее със съпругата си Десислава и най-малката им дъщеря София, която е ученичка. Другите им две щерки заминаха за чужбина. Първа пределите на България напусна най-голямата Гергана. Бакалавърската си степен по „Политически и международни отношения“ тя получи в елитния университет „Бат“ в Англия, където учат отрочетата на световния елит.

После пък замина да следва магистратура отново в подобна дисциплина в Колумбийския университет в Америка. След като се дипломира, Гергана реши да остане да прави кариера в Щатите. Досега е работила все на високи постове срещу солидно заплащане в институции с международно значение, сред които Световната банка в Ню Йорк, Колумбийския университет, а от миналата година е в структурите на ООН в Ню Йорк. Средната щерка на Цветанов – Василена, пък беше абитуриентка през 2021 г. и записа да учи за икономист във Виенския университет в австрийската столица.