Разследват извратена игра на ученици с голи снимки

Десетокласници от СУ “Христо Смирненски” в сатовчанското село Кочан решили да се изгаврят със свои съученички, като с монтаж превърнали техни снимки в порнографски материали. Лицата на девойките били взети от профилите им в социалните мрежи и монтирани върху тела на порнозвезди. Гаврата обаче не стигнала до тук, снимките се появили в различни социални мрежи.

Пострадалите били ученички от 9-ти до 12 клас от същото училище. Те изпаднали в шок и разказали на родителите си за гаврата. Десетки се оказали ученичките, попаднали под прицела на групата момчета, които си направили неуместната шега.

Родителите са подали жалба в полицията, която вече втори ден разпитва участниците в скандала. Вече са установени четиримата младежи, един от тях е бил инициатор на гаврата. Майките на момичетата разказаха, че децата им се депресирали от тази жестока случка, плачели и не искали от срам да излизат навън.

“Разговарях с родителите на момчетата, всички осъзнават стореното, казват, че било шега, която излязла от контрол. Сега съжаляват много, разстроени са и техните родители. Момчето инициатор вече е преместено в друго училище, а за наказанието на останалите трима ще решава педагогически съвет”, казва пред “Труд news” директорът на училището Гълъб Чаушев.