Радев къса искането на Денков: Няма да махате главсека!

Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

Това се казва в позиция на президентството във връзка с искането за смяна на главния секретар на силовото министерство, инициирана от правителството Денков и вътрешния министър Калин Стоянов.

Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления, посочват още от „Дондуков“ 2.

И продължават: Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“.

От президентството посочват, че гражданите и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР, в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. „Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР“, посочват още от администрацията на Румен Радев.

Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените.

Previous post Домът ни става хоум офис! Адресът ще се вписва в трудовия договор
Next post Докараха ковчега с тялото на Алексей Петров на гробищата в „Бояна“