Психологът Нав 16 пъти е звънял на тел. 112 за откачения си съсед

16 сигнала са подавани на тел. 112 за междусъседския конфликт между убития психолог Иван Владимиров-Нав и сочения за извършител на престъплението – Румен Тонев. Това става ясно от документи от разследването. Случаят е от 8 февруари тази година.

6 месеца след убийството на психолога обвинителният акт беше внесен в съда. Иван Владимиров беше убит във входа си от свой съсед – бивш полицай.

Документи по делото показват, че напрежението в отношенията им е започнало в средата на 2019 г. От тогава са първите сигнали на тел. 112, както и първите подадени жалби. А последните сигнали са от деня преди убийството.

Обвиняемият Румен Тонев е бивш служител на МВР. Уволнен е през 2000 г., защото е проявил агресия спрямо управител и служители на игрална зала. От документите по делото става ясно още, че през 1996 г. по време на отпуск Тонев е стрелял във въздуха при възникнала агресия на пътя. Същата година е осъден за това, че през 1989 г. е придобил, държал и предал на друго лице огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. В момента на убийството е имал законно притежавано оръжие, предаде bTV.

Тонев може да получи до 20 години затвор. А докато чака справедливост, майката на убития, живее точно над майката на сочения за убиец.