Проф. Дичев: Радев или е руски агент, или иска да яхне „Възраждане“

Народното събрание трябва да регламентира обръщенията на президента. Неговото основно правомощие е да прави обръщения към нацията и към НС. Имам чувството, че Румен Радев страда от логорея. Изказва се непрекъснато – по всякакви въпроси.

Това заяви проф. Ивайло Дичев по БНР. По думите честите изказвания на Радев водят до олекване на президентската институция и създават раздразнение.

Погледнете му страницата във Фейсбук – всеки втори ден там има някакво обръщение към нацията. Той дава израз на негативните си усещания към една или друга част от българските граждани, каза още проф. Дичев.

Той сравни Румен Радев и бившия американски президент Доналд Тръмп, който се обръщаше непрекъснато към света чрез Туитър. Не знам защо всички медии трябва да са задължени да отразяват мислите на Румен Радев, когато му хрумне нещо, запита още професорът.

Ако се върнем назад във времето, ще видим, че президентът е атакувал почти всички партии. Само „Възраждане“ остана пощадена, подчерта Дичев.

Според него има три хипотези за действията на президента.

„Едната е, че той е руски агент. Надявам се, че партньорските служби биха го установили, ако е така. Втората е, че готви политически проект. Опитва се да оглави проруски партии като БСП и „Възраждане“. Колкото повече се протестира срещу него и му се отделя внимание, толкова повече го натикваме в ролята на лидер на тази група. Третата теза е, че той просто има характерови проблеми и не разбира, че словото му трябва да тежи и да обединява във важните моменти. Аз призовавам просто да го игнорираме“, заяви още проф. Ивайло Дичев.