Проф. Габровски: Свикнал съм да работя в тежки условия

ГЕРБ ще търсят диалог с всички партии за съставяне на правителство. „Идеята е за цялостна промяна на политическия тон“, каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Николай Габровски. „Ще опитаме не да разсечем, а да разплетем възела в българската политика“, посочи той.

Според него в момента сме на кръстопът и трябва да се сложи край на политическата криза, в която страната ни е изпаднала.

„Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката”, заяви той.

„Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора които са отдалечени от партийните централи“, обясни Габровски и допълни, че все още няма набелязани номинации за министри.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон, да се премине от една видима за всички неефективна конфронтация към диалог търсене на общи допирни точки“, посочи той.

По думите му ситуацията е тежка. „Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако отидем на нови избори през март ще изгубим време, което България няма, пари и авторитет, който е трупан с години“, коментира Габровски.

„Всички досега са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен, което се надявам да ми помогне в разговорите с другите политически сили. Свикнал съм да работя в екип, в тежки условия. Доказал съм, че мога да нося отговорност”, заключи той. „Аз съм оптимист и се надявам да се справим“, каза той.