Прокурорският син от Перник издълбал свастика в килията си

Нови доказателства срещу прокурорския син Васил Михайлов за хулигански прояви и побой. Кадри на БТВ показват, че докато е бил в затвора в Бобов дол, младежът е издълбал дупка в килията си, нарисувал е свастика и се е подписал като Васил Ламята.

От петък Васил Михайлов отново е под домашен арест.

Освен че е издълбал дупка в стената на килията си в затвора в Бобов дол, преди няколко седмици Васил Михайлов е създал и тези два надписа – единият хитлеристки, другият с име и прякор.

Прокурорският син беше преместен в Бобов дол от Софийския централен затвор през февруари заради нападения, заплахи и арогантно поведение.

„За да се осигури безопасността както на служителите на затвора, така на другите лишени от свобода, а и на самия подсъдим“, заявява през февруари наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

През юни обаче, Михайлов отново се върна в затвора в София. А там, по наша информация, ударил с юмрук в лицето един от задържаните. Материалите за извършени нови престъпления вече са приобщени към делото срещу Михайлов, научи bTV.

„Не, имате някаква грешка. Той вече търпи мярката си, новата мярка, няма какво да коментираме повече“, каза адвокатът на Васил Михайлов Велин Велинов пред БТВ.

След като в края на октомври младежът даде интервю и беше върнат зад решетките заради нарушаване на домашния арест, този път не е при приятелката си.

Откриваме го в дома на чичо му. Когато вижда екипа ни, бързо се прибира.

Въпреки че Михайлов е с проследяваща гривна, полицаите в Перник имат задача – по няколко пъти в денонощието да проверяват дали той спазва домашния си арест.

„Причината е, че случаят е особен и има данни, че в миналото е нарушавал наложената му мярка“, обясняват от ОДМВР-Перник.