Пригожин се появи след оня поход: Правим Русия велика на всички континенти

Два месеца след опита за поход към Москва Евгений Пригожин публикува първо свое видеообръщение в социалните мрежи. Предполага се, че клипът със създателя на „Вагнер” е бил заснет в Африка. Пригожин се появява насред пуста местност, облечен в камуфлажно облекло и с оръжие в ръце. В далечината се виждат още въоръжени мъже и пикап.

Руските власти твърдят, че след опита за преврат, част от бойците на Вагнер и самият Пригожин са заминали за Беларус. След тази информация Полша засили присъствието на свои военни по границата си със страната, предава Нова ТВ.

В края на юли се появи информация, че „Вагнер” планира да засили присъствието си в Африка. „Работим. Температурата е +50 градуса по Целзий – точно както ни харесва. „Вагнер” провежда разузнаване и издирвателни действия. Правим Русия велика на всички континенти, а Африка – по-свободна.

Справедливост и щастие за африканските народи. Превръщаме в кошмар живота на ИДИЛ, „Ал Кайда” и другите бандити. Взимаме на служба истински бойци и продължаваме да изпълняваме задачите, които са ни поставени. Дадохме обещания, които ще изпълним”, се казва във видеообръщението.