Преди протеста на Националния стадион: Иззеха пистолет, боксове и палки

Пистолет, боксове, палки и спрейове иззе полицията на контролните пунктове около Националния стадион „Васил Левски”.

Протестът започна в 17 ч. Той се провежда на две локации с буферна зона. От едната страна са привържениците на ЦСКА, а от другата – тези на Левски.

Протестите са охранявани от около 1600 полицаи.

„Орлов мост“ и „Гурко“ вече са под обсада. Хвърчат сигнални ракети и бомбички, предава Lupa.bg. Колите обръщат в насрещното.

Над 200 унгарци се включиха в протеста. Една част е изпратена при феновете на Левски, друга – на ЦСКА.

Голям брой полицаи са разположени около съоръжението още от ранния следобед. В около 16:15 часа беше затворен булевард „Евлоги Георгиев“ на Орлов мост в към улица „Гурко“, като се пропускат само автобусите на градския транспорт. Малко по-късно и движението в другата посока от булеварда „Драган Цанков“ беше спряно.

Преди това подобно ограничение беше поставено и пред главния вход на Националния стадион „Васил Левски“ по улица „Гурко“ към сградата на Министерството на младежта и спорта. Униформените оформиха буферна зона до улица „Любен Каравелов“, където феновете имат разрешение да се съберат за протестното си мероприятие. Служителите на реда разполагат и водно оръдие.

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА „Българска армия“ и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите „Драган Цанков“ и „Евлоги Георгиев“.

Националният отбор на България по футбол ще играе тази вечер от 19:00 часа европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на „Васил Левски“.