Популярна веганка умря от глад! Нейни фенове отказват да приемат истината

Популярна веган инфлуенсърка, която мина на диета с екзотични плодове, умря от глад и изтощените само на 39 години, пише Mirror.

Рускинята Жана Самсонова, която се премести да живее в Югоизточна Азия, в последните пет години била на сурова веганска диета, състояща се от хранения с плодове, кълнове, слънчогледови семки, плодови смутита и сокове.

Жана е изключително популярна в социалните мрежи, където под псевдонима Жана Д`Арт, дава съвети за хранене със сурова храна на милионите си последователи. Нейни приятели са на мнение, че хранителните навици на Жана Самсонова са станали тревожни в последните години от живота й.

„Жана почина на 21 юли от инфекция, подобна на холера, изострена от цялостно изтощение на тялото от веганската диета“, обясни майка й Вера Сомсонова.

Близък приятел на Жана Самсонова разказа за срещата си с нея в Шри Ланка. „Когато я видях в Пукет, бях ужасен. Живеех един етаж над нея и всеки ден се страхувах, че ще намеря безжизненото й тяло на сутринта. Убедих я да се лекува, но не пожела да ме послуша“.

Диетата със сурова храна може да има множество ползи за здравето, включително и намаляване на теглото, подобряване на сърдечното здраве и по-нисък риск от диабет, но само ако се прави балансирано. Недостатъците на суровата диета са недостиг на калций и витамин D, които са необходими за здрави кости. Ниските нива на витамин В12 могат да доведат до анемия, увреждане на нервната система, безплодие и сърдечни проблеми.

Въпреки всички тези факти феновете на Жана Самсонова отказват да повярват, че тази диета е станала причина за смъртта й. Те твърдят, че Жана е паднала жертва на отровни химикали в плодовете, с които се е хранила.

Официалната причина за смъртта на Жана все още не е установена, тъй като семейството й се опитва да върне тялото й обратно в Русия.