Позор за съдебната система: Пияният, прегазил 15-годишния Филип, е освободен

37-годишния Петър Тодоров, който прегази на място 15-годишния Филип Арсов на пешеходна пътека в центъра на София, излиза от ареста. Жестокият инцидент стана на кръстовището на ул. Гурко и ул.Шишман в началото на септември м.г.

Тежката катастрофа стана около 21.15 часа на 2 септември. Тогава ученикът от столичната Първа английска гимназия тръгнал по пешеходната пътека на кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шишман“. 37-годишният Тодоров пък шофирал лек автомобил „Мерцедес“. Мъжът не натиснал спирачка и блъснал момчето, което след удара издъхва на място. Тодоров, в чиято кола има и млада жена с дете, бе задържан и обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Тодоров е карал с 88 км при ограничение от 30 км. В кръвта му бяха открити 2,2 промила алкохол.

„Десетки деца са убивани всяка година от пияни, дрогирани и каращи като луди бъдещи УБИЙЦИ! Крайно време е да кажем НЕ на УБИЙЦИТЕ на български деца! И на всички в „правосъдната“ система, която работи за УБИЙЦИТЕ, а не на жертвите!

Елате в памет на Филип, за да не се събираме утре в памет и на следващо дете! И следващо, и следващо, и следващо!“, пишат във фейсбук близки на жертвата.

Заради освобождаването на Тодоров се организира протест в сряда, 21.02.2024. Протестиращите планират да блокират ул. Гурко и ул.Шишман, където стана злощастния инцидент.