Петър Янков: През следващите дни ще има много слънце

През следващите дни ще има много слънце. Приятни дни за походи високо в планината и почивка по нашето Черноморие. Вълнението от днес отслабва. В планините над 2500 метра температурите ще бъдат между 17 и 22 градуса. На по-ниските места – до 25-28 градуса. Това каза за Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

Вятърът ще създава проблеми в планините, облаци и валежи ще има над балканите. „Повече облаци в съботния ден ще има в Рило-Родопския масив. Валежи се очакват в крайните северозападни райони над Видин. Вълнението ще бъде в рамките на един-два метра по южното ни крайбрежие, но бързо ще отслабва. В неделя височината на вълната ще бъде около метър, метър и половина. Температури между 32 и 38 градуса в България“, каза още Янков.

Температурите в Гърция ще бъдат между 33 и 38 градуса.

„Хубаво време ще очаква и сънародниците ни, които тръгват на път към Западното Средиземноморие с температури около 35 градуса“, прогнозира синоптикът.

У нас превалявания в западните райони на планинските части се очакват на 20-22 август. „Те ще бъдат разхладителни. Най-топло ще бъде в периода 24-25 август, когато в крайни южни райони температурите ще бъдат над 39-40 градуса. От 26 август започва захлаждане“, добави Янков.

През почивните дни ще има по-засилен вятър но Черноморието – до 30-40 км/ч.