Пеевски предупреди ПП и ДБ: Това е вечерта на знаците!

Или ще има евроатлантическо мнозинство, или ще има про-Путин мнозинство, което да управлява в България. Ние няма да участваме в такова – както видяхме и колегите от ГЕРБ няма да участват.

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след фарса с гласуването на вота на недоверие, за което при прегласуването нямаше кворум.

„Това е вечерта на знаците“, лаконично добави Пеевски.

Неговият коментар дойде, минути след като недостатъчен кворум блокира втория вот на недоверие срещу правителството, оглавявано от акад. Николай Денков.

„Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не рушат евроатлантическото парламентарно мнозинство, което ще застраши евроатлантическото правителство с коалициите, които направиха по места с „Възраждане и БСП“. Това не може да се случва“, заяви Пеевски.

По-рано от партията му се присъединиха към подозренията на ГЕРБ, че ПП-ДБ се комбинира с опозицията, за да управлява общински съвети като този във Варна например.

Минути преди това всички депутати на ДПС и ГЕРБ демонстративно напуснаха пленарната зала и отказаха да се включат в гласуването на вота на недоверие. Така БСП, ИТН и „Възраждане“ събраха само 66 гласа за свалянето на кабинета. Те призоваха ГЕРБ и ДПС да се върнат, щом имат възражения към министри, но не бяха чути. В крайна сметка опозицията провали кворума и така даде поне още една нощ живот на сглобката.