Пеевски: Казах на Кирил Петков, ако иска да закрива полицията, то да внесе проектозакон

„Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат“ Това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски и попита: „Какво е направил Калин Стоянов?“

„Ясно на кой е министър Калин Стоянов – на Кирил Петков. Анкетната комисия, която предлага ПП-ДБ няма да я подкрепим. Твърдо седим зад момчетата. Или ще има държава, или няма да има“, смята депутатът относно скандала в МВР и чие назначение е Калин Стоянов за министър.

„Нека да имаме разбирането, има инспекторати, прокуратура, съд. Това е правова държава. Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Ние сме законодателна власт и правим законите, а не разследващи на полицаите и какъв сигнал им даваме?“, добави Пеевски.

Нищо не се е успокоило, най-хубавото предстои. Така коментира състоянието на сглобката след гласуването на вота на недоверие към властта председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

“Нищо не се е успокоило в некоалицията. Калин Стоянов си каза нещата за Кирил Петков. Сега ще внесем предложение за комисия за разследване на Министерство на електронното управление (МЕУ) да видим там какво се е случило”, уточни Пеевски.