Панделиева: Решението на съдията от Стара Загора реабилитира Светата инквизиция

„Решението на съдията от Стара Загора реабилитира Светата инквизиция. По логиката, че това е лека телесна повреда, всичко от инквизицията излиза, че не е опасно за живота.

За никого не е тайна, че съществува гигантска пропаст между всички овластени да спазват реда и проявленията на справедливост. Ако съберем знаковите случаи за последните години, те ще са над 200. И това са само предизвикалите бурна обществена реакция.

За 33 години нито едно управление не успя да направи разликата между писане на закони и справедливост.

Защо трябва да има обществена реакция, за да си свърши някой работа? Ако съпругата на бития французин не ме познаваше, никой нямаше да научи за този случай и прокуратурата и съдът нямаше да отворят в неделя.

Гражданското общество е намерило своя инструмент да задължава безполезните хора да разберат, че няма как и накъде вече.

Принципал на тези, които взимат под наем плажовете, е Министерство на туризма – за три дни нещо да са казали?

Едва когато всички институции започнат да вземат позиция на мига, гражданското общество ще бъде такова, защото ще знае, че гласът му има значение.

Тук няма проследяване, най-елементарни актове падат в съда.

Обичам да пътувам и имам приятели, с които ходим на снимки, но аз не смея. След няколко дни ще пътувам за Видин с влак, не смея да поема отговорността да пътувам с кола

За протеста – все още ни има, за Бога, защитете ни! Законите дават сила на некадърни да дават свобода на извършители. Законът пази извършителя и е агресивен към жертвата.

(Изказване на Лияна Панделиева пред Евронюз България)