Оранжерийните производители искат оставката на Денков, не били допуснати до преговорите

Велин Георгиев от Националната асоциация на оранжерийните производители се оплака пред медиите, че неговата асоциация не е била допусната за среща в Министерския съвет заедно със зърнопроизводителите. Министърът на земеделието Кирил Вътев е изпратил списък точно с кои асоциации да преговаря премиерът в Министерския съвет, недоволен е Георгиев.

Той се ядоса, че „терористите“, както нарече премиерът веднъж зърнарите, сега се прегърнали с министър-председателя, явно визирайки Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Това, което правят, е напук на правилата, посочи Велинов. Интересите на оранжериите в момента министърът иска да ги замете под чергата, изтъкна той.

„Не мога да си обясня защо министърът го прави това нещо, но това не е цената на всичко, за да може министърът да си запази поста и да не участваме в преговорите с правителството“, коментира Велин Георгиев.

Исканията на оранжерийните производителите са стигнали до премиера, като са подписани около 10 писма. „За мен Денков след днешните си постъпки доказва, че не може да управлява тази сграда. МС е обладана от тъмни сили и други хора командват кой да влезе и кой да не влезе вътре. Свалям доверието си от правителството“, категоричен бе Георгиев.

Според него министърът на земеделието лъже, че има средства за земеделските производители, като ще вземе пари от едни, за да бъдат дадени на други.

Националната асоциация на оранжерийните производители поиска освен оставката на земеделския министър Кирил Вътев и тази на премиера акад. Николай Денков. „Играят театър, прегърнаха се, обичат се и не мога да повярвам, че се обичат трима мъже“, възмутен е Велин Георгиев във връзка с думите на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски от вчера, че обича и Кирил Петков, и Бойко Борисов.