Оперираха Антон Радичев навръх рождения му ден

Здравословни проблеми пак са налегнали доайена на Народния театър Антон Радичев. Преди броени дни 76-годишният актьор е претърпял сложна операция, от която се възстановява. Звездата от „Клуб НЛО“ се е доверил за интервенцията на един от най-прочутите лицево-челюстни хирурзи у нас – доц. д-р Ходор Факих.

Проблемите на Радичев дошли от загнил зъб, на който не обръщал внимание дълго време и непрестанно неглижирал неразположенията, които му създавал. Ситуацията обаче можело да доведе до фатален изход, ако операцията на артиста не му е била направена навреме.

„Оперира ме един много голям доктор – доц. Ходор Факих, който ми е приятел от много години.

Даже сега ходих на изследвания след операцията. След резултатите казват, че всичко е наред, но ще видим, мен си ме боли. Имах проблем в преден зъб, даже са два. Единият е загнил, седял е под мост. Подух се, но ще се оправя“, казва театралната легенда.

Въпреки възрастта му Радичев се оказал корав и възстановяването му протичало дори по-добре от това на млади хора. „Докторът вика, че другите хора били по-подути, аз горе-долу съм нормално. Д-р Факих е по сложните операции. Неговата подчинена, като ме видя, вика: „Шефе, много е сложно“, а той ѝ отвърна: „Да, за моя приятел, веднага“, разказа Радичев. Операцията е продължила около час, с упойка и била дни преди рождения ден на Антон Радичев на 6 юли. Лечението му осуетило празненството. Той имал намерения да се събере с приятели и да почерпи, но минал на антибиотик и консумацията на алкохол му била строго забранена. Повода артистът отбелязал само с половинката си – поетесата Емилия Боянова, с която от дълги години живеят на семейни начала.

Скоро обаче щял да отпразнува 76-ата си година и с другари край морския бряг. Радичев отново ще почива в творческата база на Народния театър в Созопол срещу 10 лева на вечер в рамките на плътни 10 дни. С нетърпение той броял дните до лятната си почивка в къщата на първата ни трупа. Обикновено той летува там в компанията на колегата си Георги Мамалев и неговата съпруга, но тази година щели да се разминат. „Жорето ще е преди мен там, понеже сме в една и съща стая. Не знам кой колега ще е в другата. Иначе там обезателно ще почерпя за рождения ден“, казва звездата от НЛО и 43 игрални филма, сред които „Оркестър без име“, „Хотел Централ“, „Маневри на петия етаж“, „Щурец в ухото“. Именно на плажа в Созопол той е снимал незабравимата сцена от „Оркестър без име“, в която произнася култовата реплика „Ще ме цака той мене с топла бира“. Миналата година там си изкълчи пък крака, като се надявал този път ваканцията му да мине без сакатлъци.