Нострадамус предрекъл: Чарлз III ще абдикира, неочакван наследник се качва на престола

Предсказанията на легендарният френски астролог Мишел Нострадамус разпалват общественото въображение от векове и предизвикват всевъзможни тълкувания и очаквания. Преди години колегата му – астрологът Марио Рединг, направил зашеметяващо предсказание за бъдещето на кралското семейство и по-специално на сегашния крал Чарлз III, като дешифрира предсказаното от Нострадамус, пише Блиц.

Нострадамус прогнозира, че управлението на крал Чарлз III може да бъде много кратко и че той скоро ще абдикира. Марио Рединг преосмислил пророчествата на Нострадамус в светлината на текущите събития и предположил, че принц Хари може да бъде следващият крал.

След преосмисляне на първоначалните прогнози, направени от Нострадамус преди 447 години, астрологът предполага, че „човек, който никога не е очаквал да бъде крал“, ще заеме трона – което води до зашеметяващото твърдение, че това може да се отнася за принц Хари или дори за австралиеца Саймън Доранте- Дей, който твърди, че е тайният син на Чарлз и Камила.

В своята книга, написана през 2005 г., Марио Рединг използва загадъчни стихове на Нострадамус, написани през 1555 година, за да предскаже точно годината на смъртта на Нейно Величество кралицата.

„Преамбюлът е, че кралица Елизабет II ще умре около 2022 г. на около деветдесет и шест години, пет години по-малко от продължителността на живота на нейната майка… и тогава ще настъпи кралят на островите“, уточнява той.

Астрологът продължава да спекулира, че терминът „кралят на островите“, използван в една от пророческите поеми на Нострадамус, означава, че до началото на управлението на крал Чарлз III по-голямата част от Британската общност ще се отцепи, оставяйки кралството ограничено до Британските острови.

„Принц Чарлз ще бъде на седемдесет и четири години през 2022 г., когато поеме трона, но негодуванието, което определена част от британското население изпитва към него след развода му с покойната Даяна, принцесата на Уелс, все още остава“, казва Марио Рединг.

След това той разсъждава, че предвид напредналата възраст на крал Чарлз, общественият натиск ще го принуди да абдикира в полза на принц Уилям. Но във второто издание на книгата си, публикувано през 2006 г., Рединг прави още по-драматично изявление, базирайки се на пророчествата на Нострадамус:

„Чарлз ще бъде заменен от човек, който никога не е очаквал да стане крал. Това означава ли, че принц Уилям, който трябваше да наследи баща си, вече не в кралските сметки?“, пита Рединг.

В книгата му се казва, че тъй като Уилям не може да поеме кралския пост по някаква причина, „принц Хари по подразбиране ще стане крал вместо него. Така отцепилия се принц ще стане крал Хенри IX и едва на 38 години ще седне на трона“, твърди Рединг.

Това дори не е най-шокиращото тълкуване на фаталното предсказание на Нострадамус.

Саймън Доранте-Дей, австралиец, който вярва, че е таен син на крал Чарлз III и кралицата Камила, също може да е въпросният малко вероятен заместник на крал Чарлз.

„Това със сигурност е храна за размисъл, защото прогнозата ясно показва, че някой напълно неочакван индивид ще замени Чарлз като крал. Мога да разбера защо някои хора смятат, че аз съм този човек и че аз съм правилният избор. Вярвам, че съм син на Чарлз и Камила и очаквам с нетърпение деня, в който ще отида в съда, за да го докажа.

Може би Нострадамус още е знаел какво ще ми се случи и че един ден всичко ще излезе наяве“, заяви Саймън Доранте-Дей пред 7 News Australia.