Новият Столичен съвет: Край на паркирането около „Александър Невски“!

Пешеходна зона вече има по ул. „Оборище“ в частта от ул. „Раковски“ до храма „Александър Невски“. Това е отсечката покрай църквата „Св.София“ и Паметника на незнайния воин. Това е първото решение на новата управа на Столичната община и то се опира върху проекта за реконструкция и обновяване на целия площад „Александър Невски“.

Паркирането около храма се премахва, както и паркоместата по западната дъга на площада, съобщават от общината. Обособяват се места за паркиране в участъка от бул. „Цар Освободител“ по ул. „15 ноември“ и по източната дъга на площада до ул. „11 август“.

На площад „Народно събрание“ зад паметника на Цар Освободител са обособени 70 паркоместа, 3 стоянки за таксита и 4 паркоместа за хора с увреждания.

Движението на автомобили през площад „Александър Невски“ е организирано по следния начин: една лента за движение от бул. „Цар Освободител“ по ул. „15 ноември“ покрай Народното събрание по източната дъга, по ул. „Дунав“, наляво по ул. „Московска“ или направо по ул. „Дунав“ и изход на бул. „Дондуков“. В другата посока: по ул. „11 август“, по източната дъга, по ул. „15 ноември“ до бул. „Цар Освободител“.