Новата „Снежанка“ събира все повече критични отзиви

Новата екранизация на приказката „Снежанка и седемте джуджета“ може би се проваля, съобщи Би Би Си. Класическата анимационна продукция на „Дисни“ от 1937 г. трябва да получи своя игрална версия през следващата година, а вече събира все повече критични отзиви.

В новата игрална версия джуджетата отпадат от заглавието. Латинозвездата Рейчъл Зиглър трябва да влезе в ролята на приказната героиня и това стана причина за множество негативни отзиви в социалните мрежи още от 2021 г., когато компанията „Дисни“ обяви кои ще бъдат актьорите в новия филм.

Благодаря на всички, които ме защитават онлайн, но моля да не ме тагвате в безсмислени разговори, написа Зиглър.

Хейли Бейли също бе обект на обидни коментари след ролята си в „Малката русалка“.

Д-р Робин Мюер, специалист по медии и комуникации в университета в Съри, каза, че подобен расизъм е труден за преглъщане. Не разбирам защо хората обръщат толкова голямо внимание на това, на практика не сме виждали принцеса с друг цвят на кожата от времето на „Аладин“ през 1992 г. , добави тя.

Самата Зиглър обяви в интервю през последните седмици, че е гледала само веднъж оригиналния филм за Снежанка, защото го намира за плашещ. Актрисата се пошегува, наричайки принца „преследвач“.

Пред „Варайъти“ звездата от „Уестсайдска история“ заяви, че „Снежанка“ е пренаписана така, че да няма нужда от спасяване: „Героинята няма нужда да бъде спасена от принца, нито мечтае за истинската любов.“

От „Дисни“ коментираха, че явно има много носталгия и желание за преживяване на емоциите от анимационния филм, но „важното за приказките е да бъдат адаптирани.“

Previous post Магуайър иска много пари, за да напусне Манчестър Юнайтед
Next post 26-годишна боксьорка пръска сексапил от Тайланд