Новаков: Границите между България и Румъния трябва да бъдат премахнати

Ако до Коледа не ни приемат, границите между България и Румъния трябва да бъдат премахнати. Това заяви пред Нова тв евродепутатът Андрей Новаков.

Според него съвместни действия с Румъния биха улеснили изграждане на още един мост и пускане на ферибот по Дунав. „За всеки ден, изгубен на границата, камион губи по 200 евро на собственика си. Много от шофьорите напускат работа, защото не искат да висят на границите.

Има хиляди опити в денонощието да се премине границата, нормално е да има акции. Когато се залавят корумпирани полицаи, те трябва да знаят, че ще загубят пенсията си, всички привилегии. Проблемът с приемането ни в Шенген не е вече в Нидерландия, колкото в Австрия. Там ще има избори и на някой му трябват по-секси послания като например „ние ще ги спрем, за да можете вие да спите спокойно“. Спокойният сън в Австрия не зависи от това дали сме в Шенген, дори напротив“, коментира той.

По думите му откакто Мария Габриел е външен министър дипломацията е на високо ниво. „Откакто тя пое комуникацията с евроинституциите, не сме имали предупреждения за неизпълняване на законодателството, процесът по отношение на приемането ни в Еврозоната се изясни“, смята Новаков.

Previous post Ще минат ли горивата границата от 3 лева литъра?
Next post Михаил Константинов: Двата тура на изборите трябва да са през 2 седмици