Ниска избирателна активност, а предаването на протоколите става бавно

Предаването на изборните книжа в страната върви бавно, но без напрежение, обобщи „Нова телевизия“. Голяма част от протоколите са с грешки.

София:

„За съжаление, отново имаме познатите сборни грешки, поправки в протоколите, бавно въвеждане на пропорционални листи, два протокола. Не сме изненадани, очаквахме го”, обяви в ефира на NOVA председателят на ОИК в столицата Полина Витанова.

Резултати при 19,24% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

Припомняме, че ЦИК обеща по 25 лв. на всички представители на СИК, която е попълнила протокола си без нито една грешка.

„Има и такива отличници, поздравявам ги, но не са много”, твърди председателят на ОИК в София.

Без напрежение, но с множество грешки: Продължава предаването на протоколите в София

Бургас:

Нощта беше безсънна за членовете на СИК в града. Предаването на протоколите се случва в новата спортна зала „Арена”.

Към 06.30 ч. са обработени малко над 50% от гласовете. От 743 секции са преминали едва 417. Първите членове на комисии пристигнаха в залата към 22.30 ч. в неделя.

Пловдив:

Отчитането на вота и в Града под тепетата върви бавно и с много грешки. На някои от членовете на комисиите им е прилошало.

„Диабетик съм, щях да припадна. Един от полицаите ми каза, че ако напусна, ще извърша престъпление. Никога не се е случвало да чакаме цяла нощ. Не знаем кога ще се приберем”, сподели една от жените.

„Не мисля, че нещата се бавят. Обработили сме повече от 2/3 на всички избирателни комисии. Бавната обработка се дължи на грешки в протоколите. Опитваме се да ги отстраним навреме. Почти всички книжа са с грешки”, поясни председателят на Районната избирателна комисия.

Стара Загора:

Стотици членове на СИК чакат да предадат бюлетините си и в този град. Все още има такива, които не са дошли в Районната избирателна комисия.

Русе:

Членове на СИК в града край Дунав също продължават да предават протоколите от изборите 2 в 1. Към 07.00 ч. са предадени 168 от 337 секции. Последните представители на СИК са пристигнали 05.30 ч.

Враца:

В няколко СИК е имало проблем с електрозахранването. Наложило се е хората да броят бюлетини с фенери.

Монтана:

Ситуацията в града – отчаяни хора и сгрешени протоколи. Все още има секционни комисии, които не са пристигнали да предадат протоколите си. Хората коментират, че никой не обяснява какъв е процесът по предаване. Протоколите от машинно гласуване са изрядни и без грешка. Половината секции са минали, а другата половина все още чакат към 07.00 ч.

Велико Търново:

Предаването на чувалите с протоколите върви бавно и там. За щастие, няма членове на СИК, на които да им е прилошало.

Кърджали:

Предаването на протоколите в града става в сградата на театъра. Към 07.00 ч. са минали малко повече от половината членове на СИК.