Николай Костов се нареди до Витлачил, Петрович, Стоилов и Петров

Под ръководството на Николай Костов Левски се класира за плейофите в Лигата на конференциите. „Сините“ са в серия от 4 поредни двубоя без загуба на континенталната сцена. Такова нещо по принцип рядко се отдава на отбора. И с тази поредица Костов се нареди до едни от най-изявените наставници в историята на клуба.

Първият, който постига такова нещо, е Рудолф Витлачил. Прави го при втория си престой при сините. Чехословашко-австрийският специалист класира Левски на 1/4-финалите в турнира за КНК през сезон 1969/70, като бие на два пъти Вестманея, а след това елиминира с успех и равенство швейцарския Санкт Гален. Татко Руди, както е наричан от феновете, изненадва и Гурник Забже в домакинството, но загуба навън спира похода на тима.

В края на 20-и и началото на 21-ви век Люпко Петрович на два пъти прави серии от по 4 поредни мача без загуба в евротурнирите. През 1999/00 с него сините отстраняват Апоел Никозия и Хайдук Сплит, преди да отпаднат от Ювентус, а през 2001/02 попарата му сърбат Железничар и Бран.

Станимир Стоилов също има 2 подобни поредици. При това едната е в пролетни елиминации за УЕФА през 2005/06 – подчинява Артмедия и Удинезе за четвъртфинал в турнира, а в следващата кампания влиза в групите на ШЛ, като минава без поражение срещу Сиони и Киево.

През 2010/11 – последният път, в който Левски игра групи в евротурнирите, Ясен Петров и отборът му влязоха в тях, без да паднат в шестте двубоя.