Предлагаме ви една лека и изключително вкусна рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите!
Продукти:
- 4 бр. пилешки гърди, тънко нарязани
- 200 – 250 г настъргана моцарела
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици червен пипер, сладък или пушен
- 2 супени лъжици сушен риган
- около ½ – 1 бурканче песто
- 1 домат или няколко чери домата
Приготвяне:
Комбинирайте подправките и овкусете месото с тях, което предварително леко сте начукали с чук за месо. Сложете го в подходяща тава за печене, най-добре е да бъде с незалепващо покритие. Намажете месото с песто, след това го поръсете със зехтин.
Сложете по 1-2 колелца домат и поръсете с настърганата моцарела, пише az-jenata.bg. Печете в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 25 минути или до готовност на месото. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.