Нейнски за убийството на Петров: Някои хора се оказаха ненужни за ДС

Русия продължава да се опитва и да влияе на политическата и икономическата ситуация в България, каза бившият ни посланик в Турция Надежда Нейнски в студиото на Нова телевизия. Коментарът тя направи по повод убийството на Алексей Петров.

„Абсурдно е да се твърди, че Държавна сигурност може да е посредник за създаване на евроатлантически кабинет. Това е претенция, която няма как да бъде вярна. Определени хора очевидно се оказаха ненужни за службите на ДС“, каза Нейнски.

Според нея старите служби искат да се впишат в новото време, но това няма как да се случи.

„През последните години се преминаха много червени линии, много неща се размиха. Създаде се усещане, че всеки трябва да се оправя както може – това разврати обществото, наложи абсолютно недоверие в институциите. Редица претенции за посредничество станаха видими“, допълни Нейнски.

Относно шпионския скандал с български привкус във Великобритания, Нейнски допълни, че целия случай показва недоверието на нашите партньори. „Това е много обезпокояващ факт“, каза тя.

Според Нейнски е много обезпокоително, че руските служби очевидно може да инфилтрират всякакви хора в процеса по гласуване на изборите ни зад граница.

Previous post 600 лв. глоба за бащата на „Фонка“, дал на невръстната си дъщеря да шофира
Next post Напомпаха с 500 евро такса чистач, купувачи се отказват