На пазара в Монтана: Майка на рецидивист наби ченгета!

Майка на криминален престъпник с множество присъди и регистрации опита да спаси отрочето си от пореден арест, като храбро се нахвърли над двама униформени на пазара в Монтана. Изцепката стана посред бял ден на оживеното тържище в северозападния град, а настървената родителка успя за кратко да прогони ченгетата.

При обиск на 32-годишен рецидивист криминалисти от Районното полицейско управление в града на Огоста намерили високорискови наркотици.

Младият мъж, който има дебело досие и е осъждан, обаче отказал доброволно да се предаде. Той започнал яростно да се дърпа и буйства, потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При опит на служителите на реда и закона да го задържат, като му поставят белезници, в помощ се притекла 63-годишната му майка. С намесата си тя успяла да издърпа двамата служители, като им нанесла удари в лицето и по ръцете, за да им попречи да му сложат белезници.

Въпреки агресивното им поведение двамата са обезвредени и впоследствие вкарани в арестантски килии. В сина е намерен полиетиленов плик, съдържащ 2,1 грама суха зелена тревиста маса, реагирала при полеви наркотест на канабис. Сега 63-годишната жена пък може да лежи в затвора до 3 години, а отрокът й – от една до шест години.