Наши ало-измамници обикалят Гърция с БМВ-та и златни ролекси

Разбитата група от български ало-измамници, действала в Арголида, Аркадия, Лакония и Месиния, са водили бохемски живот и мамили непълнолетни и възрастни хора с измислени катастрофи на роднини. Те се придвижвали с луксозен автомобил БМВ и скъпи часовници Rolex, създавайки впечатление, че са бизнесмени или туристи с високи доходи, а не обикновени измамници.

Те бяха арестувани от полицейски служители на отдела за сигурност в Триполи в четвъртък около 09.30 часа, когато член на бандата, използвайки телефон със скрит номер, се свърза с непълнолетния A.X, представяйки се за полицай и под претекст, че майката на непълнолетния е участвала в предполагаемо автомобилно произшествие по нейна вина, за което се твърди, че е довело до фатално нараняване на друго непълнолетно лице и под заплахата, че ще понесе наказателна отговорност, ако не предаде пари, я убедила да събере в черна чанта количество бижута на стойност около 20 000 евро. След това я помолили да предаде чантата на един от членовете на бандата, за когото казали, че е полицай. Благодарение на навременната намеса на реалните полицейските служители в Триполи, извършителят е задържан.

Колкото и да е странно, ало-измамниците успявали по същия начин да заблудят нищо неподозиращи граждани, като ги изнудвали за значителни суми опари.

Типичен е случаят с възрастни в Аргос. На 29 септември в 17:00 ч. българин успял да измъкне 20 000 евро под претекст, че синът е участвал в автомобилна катастрофа по негова вина, довела до фатално нараняване на друго лице.

Същия ден и няколко часа по-късно със същия метод те убедиха друга възрастна жена в Триполи да хвърли от балкона найлонова торба със сумата от 5600 евро, пише „Труд“.