Наше ченге лови автокрадци в Атланта, закопча въоръжен тартор

„Лягай на земята! Лягай на земята веднага! На земята! На земята! Дай ми ши*аните си ръце!“. Тези заповеди крещи офицер Мирослав Петков към въоръжен автокрадец, който е успял току-що да повали на земята след бясна гонка.

Екшънът се разиграл миналия понеделник в Атланта, САЩ. Клипът е заснет от бодикамерата на българския офицер, с каквито са снабдени абсолютно всички патрулиращи ченгета в Америка, и качен на страницата на местния полицейски департамент.

Опасната гонка започва няколко часа преди полунощ на 7 септември. Тогава офицер Петков е нощна смяна. Докато патрулира с автомобила си, чува как се троши стъкло. Бодикамерата на ревера му снима как той рязко набива спирачки и се насочва към мястото, откъдето идва шумът. Вижда как мъж бяга и започва лудо преследване. В един момент Мирослав го поваля на земята и му слага белезниците. В същото време колегите му офицери Търмонд и Миранда задържат други двама от бандата автокрадци. Четвъртият бандит успял да се укрие и все още се издирва.

„Полицията в Атланта приема тези престъпления сериозно. Това е отговорът на служителите към крадци, хванати в действие, и отразява нашия ангажимент за намаляване на престъпността”, обявиха от полицията в Атланта. След огледа навсякъде в района били открити разпръснати инструменти за взломяване на коли. В близост имало и 3 разбити лимузини. Двама от бандитите са малолетни по щатските закони. Тарторът им, който е арестуван от българското ченге, е 19-годишният Джейдън Джаксън. Въпреки крепката си възраст той вече е обвиняван от властите за кражби на коли, блудство, притежание на огнестрелно оръжие по време на извършването на престъпление и т.н.

„Добра работа, офицер Мирослав Петков“, поздравиха ченгето и от Българско-американската полицейска асоциация. Оттам споделиха, че младият полицай е роден в Лясковец. Той идва в САЩ още като дете със семейството си. Всички се установяват в град Атланта. Офицер Петков полага клетва като полицай през 2020 г., а от няколко месеца е и член на БАПА. „Офицер Мирослав Петков обича да прекарва времето си със семейството и приятелите си, както и да пътува”, разказаха от асоциацията.