Наталия Гуркова: Имах чувството, че времето спира в деня, в който убиха мъжа ми

„Бях в България, когато ми се обадиха и ми казаха какво се е случило. Този ден беше може би най-трудният в живота ми. Беше неочакван, не бях подготвена за това. Ден, в който имах чувството, че времето спира, трябваше само да се събера, след това да преподредя всичко и да започна живота си отначало плюс две деца, което никак не е лесно“, така носителката на титлата „Мис България“ за 1998 г. Наталия Гуркова описа деня, в който бе убит мъжът ѝ Джордже Михалевич.

„В този момент преминах през всякакви емоционални състояния. Това е трус, който неминуемо те променя, но ти нямаш право да не се изправиш. Трябва да продължиш. Вярата ми в Господ ми помогна, изключително вярваща съм. Сълзите са лукс, който рядко си позволявам, обикновено, когато съм сама“, допълни тя

„Тогава синът ми беше на 5 години, дъщеря ми на 9. Достатъчно големи, за да разбират. Трябваше да им кажа аз, понеже това беше доста медийно отразено. Ако аз не им бях казала, те щяха да разберат от друг, което е по-лошият вариант. Казах им по възможно най-безболезнения за тях начин“, това разказа за начина, по който е казала на децата си за смъртта на баща им миската.

„Живяхме този живот пълноценно с Джордже. Той за мен е мъжът на живота ми, бащата на моите деца. Беше изключително романтичен и даваше много любов. Всяка една връзка изисква жертви. Решението ми да отида да живея в Южна Африка при него ми е коствало много. Започнах да изпитвам носталгия, да ми липсват семейството и приятелите. 10 години живях там. Когато вече имах крещяща нужда да се върна в България, го правех“, така Гуркова описа пред bTV любовта си с черногорския бизнесмен Джордже Михалевич.

Михалевич беше убит град Бедфордвю, близо до Йоханесбург, през 2018 г. По информация на властите в ЮАР той е застрелян на светофар от двама мъже на мотор. Черногорският бизнесмен управляваше бизнес с диаманти в Африка.