Надежда за Руска: Фургон за жената, която спи на нивата!

Фургон може да бъде осигурен за жената, която от месеци спи на малката си нива, под открито небе, край кърджалийското село Гняздово. Това уверение е било дадено на Руска Белчева, съобщи за 24rodopi.com 61-годишната жена. Тя е била посетена от служители на „Социално подпомагане“.

„Попълних декларация. Жената от социалните разговаряше със служител на Общината. Казаха ми, че е възможно да ми осигурят фургон от там. Да чакам обаждане.

Благодаря на всички за помощта. Тук бе един отец, мисля че от София. Дадоха ми пари за храна. Един мъж от Сливен дойде. Рече, че искал на място да види как живея. Каза, че не е виждал такова нещо. Искаше да ме подслони в Сливен, но отказах. Не искам на чуждо място. В чуждото всеки може да те изгони. Искам си тук, където знам, че е мое и няма да ме изпъдят. Благодаря на всички“, посочи още Руска.

„Сигурно отново ще вали, трябва да се покрия с найлона“, допълни още 61-годишната жена, живееща под открито небе, преди да приключи разговора ни с нея.

„Направихме дарение от хранителни продукти. Тя отказа дрехи и обувки, както и услугите, които й предложихме“, посочиха за 24rodopi.com от дирекция „Социално подпомагане“.