Мъжът на Мая Нешкова: Да, аз пуснах сигнала срещу Крум Зарков!

Сигналът за душеното коте от служебния правосъден министър Крум Зарков е пуснат от мъжа на Мая Нешкова Кирил Икономов. Това потвърдил пред Lupa.bg съпругът на певицата.

„Може би трябваше да се даде гласност за случая по-рано. В сигнала истината съм написал. Не желая обаче повече да говорим за това. Каквото е трябвало, съм казал“. Това обясни пред медията Кирил Икономов.

По случая Крум Зарков е дал показания пред полицаите от районното управление. Правосъдният министър отрече да е упражнявал насилие, над което и да е животно през живота си, както и заяви, че напротив – взел е от улицата малко коте миналата година.

Ето какво обяснение е дал пред ченгетата Зарков през 2020 г., когато е станал инцидентът:

„Часът е полунощ в събота срещу неделя. Чувам силен трясък на входната врата. Вижда се силует на мъж зад нея и аз отворих, за да видя какво се случва. Отваряйки вратата, в коридора ми се втурна котка. Очевидно животното е било заклещено между вратата и подплашено започна да скача из целия апартамент.

Катери се по стените, бута мебелите. В дома ми живеят двете ми деца. Синът ми на 6 г. спи в легълцето… За да не скочи в креватчето на малкото ми дете на 1 г. и 6 месеца, аз хванах котката с ръце, при което тя започна да ме хапе и дращи.

Ръцете ми обилно кървяха, когато изнесох котката извън апартамента. В този момент се събуди съпругата ми, която се стресна от това да ме види посред нощ, облян в кръв.

Държа да подчертая, че вината не е моя“.