Муки изхарчила наследството на Стоянка Мутафова

Спестяванията, които покойната Стоянка Мутафова завеща на единствената си дъщеря Мария Грубешлиева-Муки, очевидно са на привършване. В последно време щерката на комедийната легенда е започнала по-добре да си прави сметката, защото парите в банката се топели с бързо темпове, а разходите се множели.

Муки вече се въздържала от излишни харчове, а наскоро ѝ се наложило да си купи нова пералня и била удивена от високите цени на битовата техника в търговските вериги. Оказало се, че Грубешлиева не можела да си позволи да плати уреда кеш и го взела на лизинг. Сумата от 1200 лева щяла да плаща цяла година.

„Старата машина се развали и много исках да я поправят, защото имам сантимент към нея. Уви обаче ремонтът се оказа невъзможен. От мола си взех на изплащане голяма нова пералня, в която ще кисна и олекотените си завивки – нещо, което не можех да правя в предишната. Лизинговите ми вноски са по 100 лева на месец“, сподели Муки неотдавна пред в. „Уикенд“.

Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър разчет на финансите си, за да не го докара до просешка тояга. Преди години тя обичаше да се глези със скъпи разкрасителни процедури и почти всеки ден посещаваше салони за красота. Мария е и запалена по модата и често си купуваше лъскави придобивки, но шопинга по бутиците вече е свела до минимум, отбелязва „Ретро“.

Муки се издържа благодарение на наема на апартамент в „Лозенец“, който приживе майка ѝ купила и оставила като наследство. Жилището е различно от това, в което комедийната легенда до последно живя, и в момента е обитавано от щерка ѝ. Ако нямала този доход, едва ли Мария щяла да успява да свързва двата края, защото пенсията ѝ е социална и е едва 180 лева, ожали се преди време самата тя. Причината сумата да е толкова ниска е, че Муки нямала необходимия трудов стаж, за да бъде пенсионирана дори с минималния размер.