Моторист на косъм да прегази двама пешеходци в София заради… голяма каска

Моторист се изяви с безразсъдно поведение на пътя. Действията му са застрашили живота на двама души, а оправданието му е нелепо. За случката разказва очевидка в мрежата. Тя е станала свидетел и за щастие с приятеля ѝ са се разминали на косъм.

Жената описва управлението на превозното средство като крайно неразумно и глупаво. Мъжът форсирал двуколесното и криволичел по улица в столичен квартал. След първото си падане, возилото се влачело с метри. Последвало второ падане и удар в кола.

Ето какво написа очевидката:

„Здравейте, група. Постът ще бъде малко по-дълъг, съжалявам, за което, но наистина съм потресена от случилото се!

Пиша това, тъй като снощи имах лошия късмет да се срещна с един така да го нарека „колега“, който бих казала е крайно неразумен и глупав (ще запазя все пак някакъв добър тон). Случката е следната:

Аз и приятелят ми излизаме от сервиза, в който работи в кв. „Разсадника“ и още на вратата чувам как на съседния блок някой раздава газ на мотора си, тръгваме да пресичаме улицата и виждам как на 20-30м. от нас той се задава и с газ почва да минава покрай колите, при което почвам да викам по него, защото просто виждах как пада, тъй като моторът се пързаляше, най-малкото защото беше мокро, студено и въпросният господин раздаваше газ.

За нещастие той наистина падна и почна да се влачи срещу нас, при което ние побягнахме обратно към тротоара, за да не мине буквално през нас… Става нашият колега и почва да вдига мотора и да обяснява как се извинявал, как не виждал нищо понеже каската му била голяма.

Опитах се да му обясня, че това, което се случи е просто пълен абсурд и когато караш мотор е хубаво да се кара с акъл, защото иначе всичко това можеше да доведе до пострадали включително той по-тежко, защото видимо му нямаше нищо, така и ние!

Но не всичко спира до тук… Той се качва втори път на мотора и тръгва уж, за да го прибере, при което почва пак да раздава газ, да криволичи и да се пързаля между колите и след още 30м. пак да падне с мотора и този път да се удари и в кола (което видяхме след това). Тръгнахме отново към него, викайки понеже ни беше трудно да осъзнаем какво се случва. Две момчета също дойдоха при него, които явно го познаваха, а нашият сякаш нищо не е станало почна да вика как моторът сам забивал предницата си, качва се пак и пак тръгва с газ (за щастие без повече падания)…

Бяхме тръгнали да викаме полиция, най-малкото, защото имаше ПТП с друга кола, но те си тръгнаха и изчезнаха, докато реагираме… Наистина за първи път ми се случва подобно нещо и се сблъсквам пряко с някой идиот, който се качва на мотора и се превръща в огромна заплаха както за себе си, така и за околните.

В никакъв случай, не се обръщам обвинявайки някой друг колега тук в тази група или да съдя някой за това как кара. ОБРЪЩАМ СЕ КОНКРЕТНО КЪМ ГОСПОДИНА, АКО Е В ТАЗИ ГРУПА, КОЙТО МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ МНОГО ПО-ГОЛЯМА БЕЛЯ И ГО МОЛЯ ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ КАЧВА НА МОТОР, ЗАЩОТО ЯВНО НЯМА НИКОЙ В ГЛАВАТА СИ!!! И НЕКА ПОНЕ СЕ ВЪРНЕ НА МЯСТОТО, ЗА ДА НАМЕРИ ЧОВЕКА, НА КОГОТО УДАРИ КОЛАТА!!! Съжалявам за дългия пост, но наистина съм крайно разочарована от това, което видях и наистина уплашена, защото можехме да сме 1 м по-напред и да сме пострадали!!!“