Михаил Миков: Партиите пропиляха времето, дадено от Радев

Времето, което президентът разумно даде, беше пропиляно безвъзвратно. Конфронтацията започна още на тези предварителни разговори, освен ако на базата на тази конфронтация не се търси формиране на някаква евро-атлантическа ос, както се манифестира, някакво проукраинско правителство, както се надпреварват партиите от десницата – ГЕРБ, ДБ, ПП. Това заяви пред БНР бившият председател на 42-рото Народно събрание и бивш лидер на БСП Михаил Миков.

По думите му всичко това се случва на фона на редица задълбочаващи се проблеми в обществото и Европа, които изисвкат законодателни решения.

Според него темата за Русия и Украйна се извежда като приоритет, поради неспособността за решаване на реалните проблеми, свързани с икономическата ситуация и с перспективите за зимата. Темите, които се обсъждат в парламента, са такива, по които българските граждани са разделени, допълни той.

Миков определи дискусиите по въпроса дали руския посланик Елеонора Митрофанова да бъде поканена на откриването на 48-ото НС като безумие. Ако това безумие не спре, очевидно срокът, който беше даден за търсене на съгласие, се проваля. Вече няма да може да се очаква нищо друго. Дори да се постигне някакво съгласие на мнозинство за проукраинско правителство, то ще влезе в тежък сблъсък с настроенията и очакванията на българските граждани, допълни той.

Начинът по който тръгна 48-ия парламент, вещае нови избори, каза още Миков.