Мис Варна: Родена съм в Украйна, но се чувствам българка!

„Аз се чувствам напълно българка, защото тук уча, тренирам, тук са ми всичките приятели. Напълно българка се чувствам, варненка“, каза Мис Варна 2023 Елизабет Кравец, която бе нападната, че е спечелила конкурса, въпреки украинските си корени.

„Родена съм там, баща ми е наполовина евреин, наполовина украинец. Имам роднини там и съм родена там, но от 10 години вече не съм там и нямам нищо общо освен някои роднини“, обясни тя за Украйна пред Нова тв.

„Много съм горда. Наистина е огромна чест да съм с наградена с тази титла. Наистина съм много щастлива и благодаря на всички – на журито, на Мира Матеева, че видяха точно в мен тази титла и че мога да нося тази титла“, сподели 17-годишното момиче.

„Като прочетох някои коментари, бях наистина потресена и в шок, защото няма нужда да се коментира това, което изобщо не се отнася до конкурса. Аз се опитвам да не обръщам внимание на негатива и да мисля позитивно, защото има много хора, които ме подкрепят и няма смисъл от цялото това“, каза тя и посъветва хейтърите да имат повече време, а и да се замислят, че няма да им е приятно, ако това се случи на техните деца.

За себе си Кравец разказа, че тренира спортни танци вече 13 години от четиригодишна възраст.

„Вече съм десеткратна шампионка на България, представям България на международна, световна сцена, седма съм в света“, каза тя.

Относно войната в Украйна тя пожела на хората там да са живи и здрави и войната да приключи по-бързо.

Организаторката на конкурса Мира Радева призова конкурсът да не се обвързва с руската инвазия. Тя припомни, че през 2011 г. е имало подобен случай – наполовина българка, наполовина украинка е спечелила конкурса, но тогава това се е приело като бонус.