Министър на Костов: Нинова беше внедрена да разбие БСП до основи

Истинска игра на тронове разкри в българския политически живот бивш министър от правителството на Иван Костов, при това по сценарий от последните поне 20 години. Валентин Василев обяви сензационно по повод последните събития в БСП, че шефката на левицата Корнелия Нинова е била внедрена от седесарите – под прикритие, за да разбие не само Столетницата, но и всички отломки на някогашната БКП, включително създалите „демократични партии“ бивши доносници от ДС. Василев, за когото се твърди, че лично е назначил Нинова начело на приватизираната впоследствие „Техноинпекс“, заради която Корнелия води дела до преди няколко дни включително с острието на ГЕРБ Десислава Атанасова, пусна следната бомба (преценете сами къде свършва хуморът – б.р.):

„Когато създавахме СДС преди повече от 30 години, БКП внедри в структурите ни агенти на ДС, обикновени доносници, та дори и цяла партия от „осъзнали се“ комунисти – АСП. Докато разберем кой кой е, тези хора нанесоха непоправими щети на крехката ни демокрация.

Ние обаче не им останахме длъжни – десетина години по-късно им изпратихме под прикритие Корнелия Нинова.

Като посветен в тази операция мога да ви кажа само едно – жената си върши перфектно работата – най-много след година ще ги ликвидира напълно!“

Емблематичният седесар Валентин Василев е добре позната фигура от зората на демокрацията, от 1991 г. е депутат в 4 поредни парламента. Министър на търговията и туризма е в кабинета на Иван Костов и е сред идеолозоте на масовата приватизация заедно с покойния Александър Божков, която получава своя старт по негово време. Преди това за кратко е екоминистър в злополучното правителство на Филип Димитров.

„Приватизацията беше необходим процес. Ако някой е използвал това за лично облагодетелстване, за корупция, това е въпрос на прокуратурата. През 1989 година заварихме рухнала икономика с 10 млрд. долара външен дълг и много вътрешни задължения на предприятия. Икономиката беше в колапс. В тази приватизация имаше много грешки. Тя се проточи изключително много“, призна преди години Валентин Василев.

Previous post Тома Биков: Изпълнихме си ангажимента към обществото
Next post Тънки сметки: Ако 11 депутати ги няма, кабинетът минава