Милите те: Чеченеца, Куката и Емили Тротинетката се обявиха за жертви

„Ние сме жертвите, ние сме манипулираните, а не Денислав и родителите му.“ Това заявиха пред журналисти тримата инфлуенсъри Тошо Куката, Петко Караилиев – Чеченеца и Даниел/Емили Тротинетката, съобщи „Марица“.

Те посочиха, че експертиза доказва, че Денислав Делчев не е със специални образователни потребности. „Момчето се преструваше на болно, за да ни изнудва за пари. Измами цяла България. Ние трябва да получим оправдателна присъда, няма да се дадем“, подчертаха тримата.

Според Емили Денислав имал фетиш към нея и затова много искал да участва в клип с нейно присъствие. „Милен Стаматов – Готи му направи банкова сметка. Той ми звънна от скрит номер и ми каза, че ако дам 10 000 лв. ще спре всичко срещу мен и другите. Всичко е пълна манипулация. Изкараха ни, че тормозим болно момче. Аз не съм такъв човек“, заяви Куката.

Разпоредителното заседание по делото срещу инфлуенсърите бе отложено за 18 септември. Причината – адвокатката на Емили е в отпуска, а адв. Кутрянски, който защитава Куката, е в болнични. В съдебната зала тримата се държаха възпитано и културно, а пред медиите обясниха надълго и нашироко своята гледна точка.

„Казах на Денислав да не се занимава с глупости, но той настоя. Искал да бъде известен като нас, да го канят по участия в барове и да взима големи хонорари“, посочи Куката. Емили пък каза пред журналисти, че основният виновник за всичките им проблеми и престоя зад решетките е Милен Гото.

„Той е наш хейтър и иска да ни тикне в затвора, но няма да му се получи. Родителите на Денислав разбраха, че имаме пари и решиха да ни изнудват“, коментира Емили. Чеченеца подчерта, че Денислав сам е искал да се снима и показа клип от подкаст, в който момчето обяснява, че е платило 20 лв., за да се срещне с тях и да вземе участие в снимките.

„Има си доказателства, че момчето не е със СОП и просто се надяваме справедливостта да възтържествува“, казаха още инфлуенсърите. На въпрос дали чувстват вина за случилото се, те отново подчертаха, че са невинни и че всичко е добре разигран сценарий.

Родителите на Денислав също присъстваха в съдебната зала. През сълзи те определиха случилото се като гнусно, а поведението на тримата – като нагло.

„Правосъдието трябва да си каже думата, настояхме за ефективни присъди. По време на нощна смяна Куката е отишъл да търси сина ни на два пъти. Направо нахлул, всички от персонала го питали къде отива. Искат да го държат отговорен, че са били вкарани в ареста. Просто трябва да си понесат последствията“, коментираха те.

Малко преди насроченото разпоредително заседание Милен Стаматов – Готи, който разпространи клипа с гаврата в мола и призова за подкрепа на Денислав и семейството му, коментира, че тормозът върху момчето продължава и също настоя за ефективни присъди.

Тошо Куката отрече и определи думите му като лъжа и пълна измишльотина.