Милена Атанасова: Министър Хинков да подкара линейка преди да коментира заплатите

„Тристранката опраска с 200 км/ч работещите в спешните центрове. Няма как да ни разпределят равно на калпак. Едно е 22% на 3000, едно е на 1000 лева. Увеличават ножицата непрекъснато. Всяват раздор и разделение между работещите в спешните центрове по длъжности.“

Този коментар направи в интервю за БНР Милена Атанасова, заместник-председател на Национален синдикат „Защита“.

Обстановката е взривена от писмо на министъра на здравеопазването от 24.08. 2023 г. до директорите за спешна помощ, в което се казва, че в бюджета е предвидено единствено устойчиво заплащане на приетите в края на миналата година възнаграждения, поясни Атанасова относно подновяването на протестите на работещи в системата на спешната помощ. По думите ѝ никъде не се коментира увеличението на основните възнаграждения с 22% от началото на август.

Министърът официално излиза в медиите, че спира да си контактува с нас, защото поставяме въпроси, допълни Атанасова.

„Проф. Хинков, преди да коментира за заплатите на шофьорите, нека да се качи – има шофьори бол, които са готови да му дадат ключа на своята линейка, да отиде и да подкара“, призова Милена Атанасова.

„Той даде обещание пред тези мъже – фелдшери, парамедици, шофьори. Накрая се изгаври с тях. Но това са ни политиците – благи на обещания.“

„С тази политика на управление, с това несправедливо и недостойно възнаграждение на работещите в центровете, държавата се гаври не само с работещите в един от стълбовете на националната сигурност. Гаври се и с пациентите“, заяви Милена Атанасова в предаването „Преди всички“.

Previous post Ваня Григорова: Столичните поликлиники изглеждат като след война
Next post Канна Рачева: Васил Божков е бил седем пъти на разпит пред САЩ