Мечо е бил удрян с предмети, лапите му са връзвани и е имал прорезни рани

Мечо е тук, за да ни напомни, че трябва да сме хора. Оцелялото след зверски побой куче гостува в студиото на „На Фокус“.

Светослав Петров от Animal Rescue разкрива, че Мечо се възстановява добре, на фона на това, което е преживял. „Той беше в много тежко състояние, прекара известно време в клиника, където не беше сигурно дали оцелее. Първите дни заради тежките травми не беше никак добре. Сега се храни много добре, това е любимото му хоби“, обясни той.

Мечо е бил с две фрактури на предния си крак. „Бил е удрян тежко, със сила. С предмети, не просто с ръце. Не можехме да повярваме, че това е причинено от човек. Най-вероятно е бил връзван, лапите му са били връзвани, за да не избяга. Имаше натъртвания, прорезни рани по цялото тяло. С нещо е рязан“, заяви Петров.

Отначало Мечо е имал неистов страх от хора. Заемал е отбранителна позиция. Мечо е имал доверие на насилника си, затова той е успял да го нарани толкова. „Виждали сме човешката жестокост и преди, винаги е фрапиращо. В случая не е пострадал само Мечо, насилието е продължавало с години. Търсим още едно куче – Макс, което все още търсим. Задължително трябва да има ефективна присъда за насилника“ категоричен е той.

Според него осиновителят на Мечо трябва да обича животните и да има голямо търпение. „Той си възвръща бързо доверието към хората, но трябва да сме внимателни“, призова Петров.

2 thoughts on “Мечо е бил удрян с предмети, лапите му са връзвани и е имал прорезни рани

  1. Този изрод, мръсен садист,ако се размине без ефективна присъда,ще означава,че изобщо не сме нормална държава!

Comments are closed.