Мераклийски печен джолан – идеално ястие за студените дни

Необходими продукти:

  • свински джолан – 1 бр. голям
  • мед – 3 с.л.
  • бира – 300 мл тъмна
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • кимион
  • бахар
  • чесън – 1 скилидка
  • лют пипер – 1/2 ч.л.
  • зехтин – 30 мл
  • бульон – 150 мл

Начин на приготвяне:

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправките, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце – втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.

Previous post Възможно ли е? Учени създадоха здравословни торти и пици
Next post От кой навик българите се отказват най-трудно?