Менков: Размерът на наказанието няма особено значение за близките на Милен Цветков

Адвокатът на журналиста Милен Цветков Менко Менков заяви пред bTV, че признаването от съда, че престъплението, извършено от подсъдимия Кристиан Николов е извършено при евентуален умисъл (заради употребата на наркотици и шофирането с висока скорост), е пробив за съдебната практика у нас.

„В последните десетилетия прокуратурата се въздържаше да повдига обвинения за умишлени престъпления при ПТП-та“, добави той.

Вчера ВКС излезе с окончателната присъда за убийството на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов получава девет години затвор, а книжката му ще бъде отнета за срок от 10 години.

„Това е едно добро начало, което дава основания на прокуратурата и в последствие на съдебните органи, които прилагат закона, да приемат, че значително тежкото произшествие със смърт при доказана употреба на различни видове наркотични вещества и значителното превишаване на скоростта на движение в централна градска част, то водачът е допуснал настъпването на престъпния резултат“, обясни Менко Менков.

Адвокатът допълни, че размерът на наказанието няма особено значение за близките на Милен Цветков, най-важното за тях е пробивът в съдебната практика.