Меле за кожени палта от морето! Готвим се за снега от плажа

Меле за кожени палта на промоция се заформя в някои магазини на морето, пише „Телеграф“. Зимни дрехи от естествена кожа на половин цена привличат туристи и от България, и от чужбина в Созопол и Бургас. Преди в тези магазини влизаха предимно руснаци, докато сега има интерес и от българи, разказаха продавачи в Бургас. Освен якета нашенци пазаруват отсега зимни гуми и ски екипировка заради намаления, допълниха търговци.

Според продавачите тенденцията е да се купуват зимни стоки отсега, защото намаленията са големи и са реални. „Ако едно яке през есента струва 200 лв., дори да е в промоция, то няма да падне с повече от около 20 лв. в сезона. В момента е предполага, че търсенето трябва да е по-слабо и затова същият артикул може да се намери и със 100 лв. надолу. Намаленията са и заради това, че трябва да се изчистят дрехите от миналата година, за да заредим от новите модели наесен“, коментираха продавач-консултанти.

Сред промоциите са палта от естествен косъм на лисица, които в момента се продават за 900 лв., намалени от 1000 лв. За 250 лв. със стара цена от 500 лв. може да намерите дамско яке от естествена кожа. С отстъпка от 30 на сто вървят и кожени елеци, които се продават за 390 лв., а преди са били по 400-500 лв. С намаление от 40 на сто могат да се купят също ботуши и боти. Ски екипировката в момента също излиза по-евтина, отколкото ако я купите през студените месеци. Очилата вървят с 50 на сто отстъпка, обувките с 40 на сто, а каските за сноуборд и ските са с 60 процента надолу.

Подготовката на автомобила за снега също започва отсега заради големи намаления на зимни гуми. Отстъпките са до 30 на сто за всякакви размери гуми, като количествата са на изчерпване. Търговци уточниха, че отстъпките важат за гуми, произведени миналата година. Ако искате да си поръчате от 2023 година, трябва да изчакате до края на август и цените няма да бъдат същите, казаха още продавачи.