Мачовете от българското първенство са поставени под сериозна опасност

Мачовете от българското футболно първенство са поставени под сериозна опасност заради тежките климатични условия, които вече връхлетяха страната.

Заради дъжда и снега може да се стигне до отлагане на срещи от професионалния и аматьорския футбол. От елита най-сериозно е застрашен мачът между Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив), който трябва да започне днес от 12:30 часа.

Заради предупрежденията на синоптиците за обилни снеговалежи, придружени със силни пориви на вятъра, бе обявен червен код за шест области в Северна България, между които е и Враца.

Със сигурност по долните нива на родния футбол, където дренажът на терените и възможностите на клубовете за почистване не са големи, е възможно доста срещи да не се проведат според предварителната програма.

Двубоят между Ботев Враца и Локомотив Пловдив от 18-я кръг на efbet Лига бе под въпрос, заради тежките атмосферни условия във Враца. Обилен снеговалеж създаде проблеми, като на стадиона също се образува покривка.

От Локомотив Пловдив публикува в официалната си страница във Фейсбук, че въпреки трудностите срещата ще се състои.

Ето какво написаха от клуба:

Последни новини от Враца: Мач ще има! Двата отбора ще се постараят да почнат на време в 12:30 часа, но е възможно и срещата да закъснее с до 15 минути!