Матю Пери се чувствал виновен за хонорара си в „Приятели“

Матю Пери изпитвал смесени чувства относно спечеления милион на епизод на Приятели. Покойният актьор, който почина на 28 октомври на 54-годишна възраст, си спомня, че се е чувствал виновен, след като той и колегите му са преговаряли за историческите си заплати.

„Най-лошата част от това беше да се чувствам малко виновен, като „Чакай малко, отивам тук, за да правя нещо, което обичам“, сподели той в интервю за Entertainment Weekly, насрочено за финала на хитовата комедия на NBC в 2004.

Актьорът, който изигра Чандлър Бинг в Приятели, разказа пред PEOPLE за радостта от заснемането на 10-сезонния ситком заедно с актьори — и приятели от реалния живот — Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър, пише „Фокус“.

„Не омаловажавам колко забавно беше изживяването в “ Приятели“, обясни той. „А парите бяха невероятни. Просто творческото изживяване да участвам в шоуто вероятно ми спаси живота.“

Пери, който беше открит за борбата си със зависимостта, добави: „Когато правиш милион долара на седмица, не можеш да изпиеш 37-ото питие. Трябва да се прибереш и да спиш. … Това беше най-страхотната работа на света.“