Маскиран съветник свали украинското знаме от сградата на Столична община

Тази сутрин заместник-председателят на Столичен общински съвет и председател на комисията по Обществен ред и сигурност Борислав Иванов влязъл маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и е свалил знамето на Украйна от фасадата на сградата. Освен това – нелегално е проникнал и в компютрите на Столична община, твърди групата на „Демократична България“.

Вчера Борислав Иванов не успя да свали украинското знаме от сградата на Столична община, но заяви: „Загубихме една битка, но ще спечелим войната. Горе имаше трима полицаи и трима колеги общински съветници от ГЕРБ, които бранеха знамето с телата си“. Още вечерта стана ясно, че той има желание да намери начин как да свали украинското знаме. „Просто ще трябва да измисля начин как да го сваля това знаме. Аз ще го взема с хитрост“, каза още общинският съветник, който полага усилия да се присъедини към „Възраждане“.

От групата на „Демократична България“ още днес внасят официално искане за отстраняването на Борислав Иванов от постовете на заместник-председател на Общинския съвет, Председател на комисията по обществен ред и сигурност и заместник-председател на комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към Столичния общински съвет, както и сигнал до МВР и Прокуратурата за извършените от него противоправни действия в сградата на Столична Община.

Иво Божков от групата на „Демократична България“ изрази своето възмущение, подкрепено със снимков материал: „Толкова е абсурдно, че нека се ограничим в квалификациите за хулиганство по НК. Пак напомням – това е председателят на комисията по Обществен ред и сигурност на София, който извършва недостойни престъпления в сградата на общината!!!“