Майката на загиналия в катастрофа с тир музикант Нико: Убиецът е неоткриваем

Почерненото семейство на младия музикант Нико вече пет години чака справедливост за смъртта на единствения си син, който бе убит при катастрофа на пътя.

Турският тираджия Мехмет Калиман, обвинен за смъртта на музикантите Николай Николов от пловдивската група Ni.Co и китариста на група „Каталог” Павел Дюлгерски, все още е неоткриваем за властите и нередовно призован за делото.

Неотдавна майката на певеца Нико Мариела Николова публикува емоционален пост в социалните мрежи, в който пише: „Пет години се нагледахме на отсрочване, долно извъртане, лъжливи експертизи и висш цинизъм”.

По думите на жената турският шофьор вероятно продължава да упражнява професията си необезпокоявано.

„На втората насрочена дата, на която трябваше да се даде ход на делото, не се явиха нито обвиняемият, нито неговият адвокат. Съдът постанови, че ход на делото не може да бъде дадено“, каза пред NOVA майката на Нико Мариела Николова.

„Шофьорът е турски гражданин и е напуснал България на 18 май след приключването на половинчасовото скалъпеното тогава дело, в което му беше постановено условна присъда. Същият този ден той е напуснал страната и той е неоткриваем. Не може да се осъществи никакъв контакт с него“, продължава разказа си майката.

„Имаме данни, че преди да бъде задържан на границата, той е влизал и излизат от страната 50 пъти”, каза още Мариела.

По думите на почернените родители автовозът, който ударил колата с техния син, била в насрещното платно и това се виждало от снимки, които впоследствие били прибрани.

Във фаталния ден, преди 5 години, Нико е бил пътник в автомобила и загива на място. Шофьорът също умира по-късно.