Майката на един от задържаните за камиона-ковчег: Плачеше „Мамо, голяма беля стана“

Девет месеца след трагедията с камиона-ковчег, който беше открит край софийското село Локорско. Пред bTV говори майката на един от задържаните по случая.

22 годишният Християн Дунгаров и шофьорът Атанас Атанасов са пътували заедно в камиона, а от скоро са с повдигнати обвинения и за умишлено убийство, извършено в съучастие.

За трагедията край Локорско, майката на Християн Дунгаров, разбира от извънредните новини.

„В момента, в който видях камиона ми стана ясно. Той 2-3 месеца беше паркиран пред бай Нас шофьора“, каза майката на Християн Дунгаров Ваня.

Вечерта преди случилото се Християн споделил на майка си, че ще отиде до Атанас, за да му поиска 1000 лева назаем. Сумата им трябвала за операция на най-малкото дете в семейството. През нощта синът й не се прибрал. А в продължение на 20 часа телефонът му останал изключен, разказва майка му. Звъннал й няколко часа след като е открит камионът.

„Плачеше: Мамо, голяма беля стана. Казах: разбрах къде си: пътувам, прибирам се. Казах му, че ще отида да си го взема от гарата така и направих. Ролята на моя син е била да каже: спри тук или мини оттук“, разказа Ваня Дунгарова.

След случая „Локорско“ петима души са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Общо трима са привлечени за организирана престъпна група и за извършено в съучастие престъпление – противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават или преминат в страната в нарушение на закона.

Шофьорът Атанас и спътникът му Християн имат и по още едно обвинение. „Умишлено причиняване на смърт на повече от един човек. От 20 години до живот с право на замяна или без“, каза майката.

„Аз съм майка. Каквото и да кажа, който гледа ще каже че е, защото съм майка“, посочи тя.

В момента Атанас и Християн са в ареста. Останалите трима обвиняеми са без мерки за неотклонение. Като един от тях е в затвора за излежаване на присъда.