Лили Иванова е сред първите дарители на опожарената библиотека в Кубрат

Лили Иванова е сред дарителите за опожарената библиотека в Кубрат. В своята страница във Фейсбук естрадната прима изказа сърдечна благодарност на своите приятели за бързата реакция и съпричастността, с чиято подкрепа ще бъдат закупени и дарени шест хиляди нови книги на детския отдел в библиотеката в родния ѝ град Кубрат.

Вчера голям пожар унищожи детския отдел на читалищната библиотека в родния град на най-голямото име в българската поп музика. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 11:00 ч. от библиотечни служители, пише БТА.

„Всеки желаещ да дари книги или средства, може да се свърже с НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891″, гр. Кубрат, за контакт: 0898954090“, пише още Лили Иванова във Фейсбук.

През следващата седмица ще бъде обявена дарителска сметка, по която да постъпват финансови средства от дарители. Желаещи да предоставят предимно детска литература трябва да даряват чисто нови книги или такива, които са в добро състояние. Помощ читалището ще търси и за другите причинени щети от наводнението при потушаването на пожара, което сериозно е увредило и таванската мазилка на долния етаж.

Миналата година Лили Иванова дари книги на библиотека в Кубрат. Стотици томове литература от нейната лична колекция бяха предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и тенденции в литературния свят. Сред художествената, светска, справочна, модерна и друга литература преобладават биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с автограф на певицата.